25 Mayıs 2022

DMC Dünya şampiyonasına ilerlerken 4 favori performansım

    Hip-Hop'un kendi kimliğine sahip yarışmalarından, DMC Dünya DJ Şampiyonası'nın 2022 ayağı başladı. 11 Nisan'da "Portablist", 1 Mayıstaysa "Beat Juggling" kategorisi ile başlayan yarışmanın "Portatif Turntablelar" ile yapılacak olan bölümünün finalleri ise 28 Mayısta, Turntablistlerin eski şarkılarla yepyeni kompozisyonlar yaratacağı "Beat Juggling" ise 11 Mayısta gerçekleşecek. 

    Diğer tüm tarihler aşağıda, ama biz gelin benim geçmiş finallerde izlediğim en iyi performanslara bakalım




DJ Craze - 1998 Finalleri

İsmini Mainstream'e 2010'larda Native Instruments ile yaptığı Mashup - Jugglin videosu ile duyuran Craze, tahmin edileceği gibi DMC Şampiyonluklarıyla dolu bir kariyere sahip. 98'de Amerika Finallerinde gerçekleştirdiği performans ise ikonik DMC anlarından




A-Trak - 1997 Final Performansı

Kanada'dan gelen A-Trak'ın sadece 15 yaşındayken kazandığı şampiyonlukta gösterdiği ikonik performans, yıllar geçtikten sonra bile etkileyiciğini koruyor. 1:14 civarı başladığı Double-Flip'lerle yola çıkan performans, Crab move'larla ilerledikten sonra Climax anına ulaşıyor. 



Funky Bastardi - 2006 Takım Şampiyonası

İtalyan gibi görünen ancak İtalyan olmayan grup, Nantes'den "Fresh Dope Team". Tamamiyle "şaka" olarak kendilerine italyan izlenimi verip İtalyancaya yakın bir isim seçerek turnuvaya katılıyorlar. Sebebi ise o sene hiç "İtalya" temsilcisi olmaması. 2:21 sekansı özellikle şahane olan Funky Bastardi, DMC tarihinin en eğlenceli hikayelerinden biri.



Skratch Bastid - 2003 Halifax DMC Elemeleri (bonus + Non-DMC 2001 şovu)

2001'de gösterdiği ikonik Imperial March performansıyla yaşayan bir efsane haline gelen Skratch Bastid'in 2003 DMC elemelerindeki performansı, kesinlikle saygıyı ve dinlenmeyi hakeden şahane bir kompozisyon. Ayrıca hala tanık olmayanlar için 2001 şovunu da ekledim