22 Mart 2021

Her anlamda Krizde bir ülkede "Trapstar"cılık oynamak.

Ben bu yazıyı kaleme almaya başladığım anda Dolar 8.12’yi gösteriyor, ülkedeki hiç bir genç artık kendisini ne yazık ki bu ülkeye ait hissetmiyor, herkes AMA HERKES bu ülkeden gitmenin bir yolunu aramakta. Bir çoğumuz işsiziz, nefes alamıyoruz. Ve açıkçası herkes delirmenin eşiğinde, bunu her birimiz iliklerimize kadar hissediyoruz.

Ülkenin içerisinde bulunduğu durumun tam ortasında “SÜREKLİ OLARAK” Pahalı ayakkabı “promote” eden, Marka saplantılı, Mekandan Mekana Story atıp duran bir sözde star ya da daha doğru şekilde TRAPSTAR ordusu oluştu.

Rap müziğin dinlenme ve izlenme rakamlarının çakılmasına çok şaşıran dostların, bu gerçeklerden ya haberi yok ya da ikisi arasındaki inanılmaz bariz bağlantıyı göremiyorlar. Ülkedeki hiç bir gencin parası ve geleceğe dair ümit sahibi olamadığı bir yerde, kısa süreli bir “kaçış” noktası olan parıltılı Rap müzik, artık trajik bir noktada ve kendisinin karikatürü bir halde. “Gucci Prada Chain bebeğim” liriklerinin hiç bir geçerliliği yok, pahalı arabalar ve “sürtükler” kimsenin umrunda değil, artık insanlar bu lirikleri duyduklarında o dünyaya kaçamıyor bile çünkü this economy is killing me.

Artık 15 yaşın üzerindeki hiç bir birey Türkçe Rap müzik dinlerken kendisini o dünyaya kaçıyor gibi hissetmiyor, tam tersi balçıklaşmış bir şekilde mide bulandıran görgüsüzlük, olmamışlık ve sonradan görmelik herkesi kaçırıyor. Üstüne üstlük Politik anlamda gık çıkarmayarak (Yeni Trap Sahnesinin tamamını kastediyorum) apolitik ve omurgasız şekilde ortalarda dolaşmanız da bu olmamışlığa yeni bir tik ekliyor, kimse politik anlamda sizden bir “beyan” beklemiyor, bunun zorunda değilsiniz. Ancak bu ülkenin son bir yılının TÜM gündemi bunlar, bunlara bu denli kayıtsız kaldığınızda alacağınız tepki “dışarı itilmek” olacaktır.

Ayrıca Yeni Türkiye’nin Yeni “Superstarrr” “Trapstarr”ları olarak “sizin” olduğunu iddia ettiğiniz hiç bir şey sizin değil, Flowlarınız Arak, Beatleriniz arak, Şarkılarınızın TAMAMI arak, söylediğiniz hayatı yaşamadığınız ise ayan beyan ortada, tüm bunların üstüne bir de bizlere “hava atmanızı” dinleyeceğimize sizi hangi düşük kavrama kapasiteli* A&R / Menajer / Çarıklı Müzik Şirketi yöneticisi inandırdı ? gerçekten bu işten bu denli anlamadığınıza inanmak istemiyorum ancak sanırım öylesiniz. “Sneaker Kültürü” diye ittirdiğiniz şey 2021 yılında hangi gencin kültürü olabilir? Sponsorlu gelenler ve Sahtesini giydikleriniz dışında siz bir ayakkabının fiyatından haberdar mısınız ? Asgari ücretin yüzde kaçına denk geldiğinden haberiniz var mı ? Büyük ihtimalle yok.

Biraz kendinize çeki düzen vermenizi yıllardır bu müziği dinleyen, anlamaya çalışan biri olarak size tavsiye ederim, Sound anlamında içinden bu yukarıda saydıklarımı çıkaramayacaksınız ancak “EN AZINDAN” bunları nasıl bir üslupla ifade ettiğinize dikkat edebilirsiniz çocuklar. EN AZINDAN diyorum bak, zira tüm bunların içinde yaşarken bir de üstüne 5 dakika kafamı boşaltmak için açtığım klipte DÜNYANIN EN GÖRGÜSÜZ laflarını duymaktan inanılmaz tiksindik.

Global anlamda bu soundla sadece içi boş “flex” yapılmadığını anladığınız yeni yarınlar diliyorum